Wise People Powerful SEO

Search Engine Optimization.

În traducere, optimizare pentru motoarele de căutare.

Până în 2013 era foarte simplu. Te înscriai în directoare (webdirectory) de unde obţineai nişte backlinkuri. Mai făceai nişte publicitate adwords şi gata… erai printre primii în căutări. Ce vremuri…

Nu ştim cum se face că domnul Google vrea să ne scoată din casă. Asta este părerea noastră despre noul update Google cu nume de cod Penguin. De ce spunem asta? Pentru că până acuma backlinking-ul se făcea pe cerere şi ofertă. Plăteai nişte backlinkuri şi succesul era asigurat. Acum Google vrea ca backlinkul să se facă din interiorul articolelor, din bloguri, din pagini cu content în general. Adică vrea să ne împrietenim cu alţi creatori de content.

– Și nu putem să facem chestia asta tot pe bază de cerere şi oferta?
– NTZ (vorba lui Traian B.)

Algoritmii Google actuali (cei mai puternici de până acum) păstrează în cache inclusiv orele şi secundele când sau făcut backlinkurile. Dacă ai cumpărat un backlink pentru o lună, Google vede şi ştie pe cine şi cum să declaseze.

Excepţional! Bravo Google!

Asta înseamnă că trebuie să reluăm socializarea clasică, la terasă în faţă unei beri sau suc, faţă în faţă cu omul cu care vrem să încheiem un parteneriat. Iar parteneriatul să nu se bazeze pe cerere şi ofertă.
Dacă interlocutorul ne împărtăşeşte ideile, avem virtual numai de câştigat! În acest moment, bătălia om-robot (creator de content vs. robot Google) este câştigată detaşat de robot.
Wise People Media Solutions este pregătită să facă faţă acestei bătălii. Este o bătălie în care nu trebuie văzută victoria finală în alb sau negru. Trebuie văzută ca un parteneriat între om şi robot, un robot care nu ştie să facă compromisuri, deoarece în algoritmul de 101100 compromisul nu este o variabilă.
Este vremea când contentul original este rege.